zondag, april 22, 2018

Two nights in Bangkok

Wat geweldig om hier te zijn! Gisteren om half tien geland, redelijk vlot door de douane en om half twaalf stonden we in de lobby van ons riverside-hotel met een ijskoude lap in onze nek een welkomstdrankje te drinken. Op onze kamer stond zelfs een verjaardagstaart! We zijn eerst gaan zwemmen in het hotelzwembad op de vijfde verdieping. Vanaf daar een prachtig uitzicht over de Chao Praya rivier. Hoewel het water al erg opgewarmd was, bracht het toch nog verkoeling. De thermometer stond gisteren op 34 graden, in de schaduw :-). 
Even geslapen voordat we de idioterie van Khao San Road indoken. Nog niks veranderd, alleen tig keer duurder geworden omdat het nu meer een attractie is dan een shopwalhalla voor backpackers (cheap, cheap!). Wat me opviel: veel Thaise toeristen, slechts een enkele Europeaan. 

Maar zo bijzonder om weer in die straat te lopen waar ik tijdens mijn eerste reis zoveel fijne mensen ontmoette, m’n eerste echte reiservaringen opdeed waar je instant wijzer van wordt (nee, het is niet waar dat je voor het koninklijk paleis moet betalen) en kennismaakte met het typisch Thaise backpackersleven dat zo treffend is gefilmd in The Beach. 

Ik kon het niet laten om meteen ook de kinderen te overvoeren met herinneringen; ooh daar zaten jullie visjes te kijken en oooh daar sliep mama toen ze voor het eerst in Bangkok was (D&D Inn). 

We hebben onze eerste maaltijd genuttigd op Khao San Road. Het werd snel donker en de straat begon meteen meer te leven. 
We waren echter zo moe dat we zonder iets te kopen terug gingen naar het hotel en ons heerlijk nestelden op het terras aan het water. 

Iedereen aan de fruitshakes, watermelon, banana, mango.... zo lekker, alles!

Om half tien konden we onze ogen niet meer openhouden, de strijd tegen de jetlag gaven we op en de koele kamer zorgde ervoor dat we snel in slaap vielen. 

Vanmorgen half tien met een schrik wakker: tot tien uur ontbijt! Dus hurry hurry aan de koffie en de fruitsalade.

Straks meer over onze avonturen vandaag, we hebben Bangkok ‘off the beaten tracks” gezien, eigenlijk per toeval. Maar zo leuk! 
Nu eerst een duik!