zondag, januari 15, 2006

Allemaal even wennen

Marijn heeft slapeloze nachten
Hoe het kan weten we niet precies, maar Marijn zit sinds die ene goeie nacht waarin hij zijn ' jetlag' uitsliep, alleen nog maar rechtop in bed. Tegen de ochtend valt hij in slaap. Zijn verklaring: 'maar ik slaap met mijn ogen open hoor mama'. Right.
Vandaag, zondag, is de eerste dag dat hij een beetje te genieten is. Hij moet duidelijk erg wennen aan het andere ritme, aan andere rituelen en ook wel aan het klimaat. Over dat laatste: hij wil steeds getild worden want als ie loopt zweet ie zo en dat vindt ie niet leuk...Vandaag heeft hij echt een betere dag, na een halve nacht bij pap en mam te hebben geslapen.
Voor de beste stranduren vroeg op
Vroeg op, dat wel, en hup naar het strand voordat onze witte velletjes als dorre blaadjes verbranden en verpulveren..En vanaf 11 uur in de schaduw. Zo worden we langzaam bruin, hebben we het gezellig en er komt een soort van ritme in de dag.
Phuket town en in de songtaew
Gisteren zijn we met de songtaew (songtau), een open air busje, naar Phuket Town gegaan, maar het was een soort van public bus. Voor 30 baht per persoon in plaats van 100 baht wordt je in een slakkegang naar Phuket vervoerd. De prijzen zijn hier enorm gestegen, maar we vertikken het om in die vercommercialisering mee te gaan. Dus nee we laten ons niet in rap tempo naar Phuket vervoeren, we gaan gewoon net als de thai in het openbaar vervoer. Wat dit betreft is dit geen goed stukje thailand voor ons.
Phuket leek op alle andere thaise steden, althans het populaire winkelgedeelte. Een shopping center met welgeteld 7 winkels (wow), kapotte stoepen, druk verkeer in de straten.
We hebben onszelf verwend met 2 mooie horloges, strandspeelgoed voor de kinderen en dure luiers voor Romee.
Joepie, heet eten
Gisteren hebben we een eettentje gevonden dat per maaltijd bereid voedsel presenteert. Sunset restaurant, hier om de hoek van het Resort. Hoewel ze hier overal erg laagdunkend over mijn lievelingskostje, ricesoup, doen, was het eten dat we wel konden bestellen erg lekker. De kinderen hebben zich bezondigd aan french fries die voor thaise begrippen echt lekker was (maar wel in knoflookolie gebakken) en de wiener schnitzel die de overige (duitse) gasten tot onze schaamte ook bestelden, was goed te eten. Vandaag ga ik er de vis proberen.. ze hebben voor het restaurant nog net geen levende kreeften uitgestald en ook dat lonkt me wel.
Tafereeltjes
In de songtaew: Engelse of Duitse dikkerd met een dun thais vrouwtje, behangen met goud. Ze zwijgen de gehele rit. Vlakbij phuket ziet de dikkerd ineens een christelijke kerk. Zeldzaam hier natuurlijk. Daar moet zijn thaise mevrouwtje wel even op gewezen worden.
Op het strand: Veel oudere mensen die alleen voor hun eigen plezier topless gaan zonnen..
In het restaurant: culture-mix; fried noodle met bacon ' on top' .
Ook in het restaurant: een toerist die bij het eten zijn pet (achterstevoren) gewoon ophoudt...

1 Comments:

At zondag, januari 15, 2006 11:11:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi lieverds.
Ik hoop wel dat jullie onze reacties lezen hoewel ik ze niet op de website zie verschijnen.
bijna niet voor te stellen dat jullie daar voor 11 uur al verbranden. Hier vriest het en het is mooi helder weer met een zonnetje.
Jullie moeten nog even in het ritme komen, ook wel logisch zo'n hele omschakeling ineens.
hier tot onze spijt niets bijzonders gebeurd. ik lees met gretigheid je verhalen.

 

Een reactie posten

<< Home