maandag, januari 16, 2006

Marijn maakt vrienden

Een wandeling langs het strand
Bij onze zoektocht naar een geschikt eettentje kwamen we gisteren bij ' mama Food', een garagebox met wat tafeltjes en stoeltjes in het zand ervoor. De uitstraling zegt hier helaas niks over de kwaliteit van het eten. Die kan, gegeten in weliswaar een stoffige ambiance toch zoveel keer beter zijn dan de overdekte plaatsen die de naam ' restaurant' dragen (de rest noemt zichzelf 'foodshop')
Aldaar hadden Romee en Marijn al gauw volop belangstelling. De kleur van hun huid trok de aandacht en natuurlijk die lekkere koppies. Romee moet er nog steeds maar weinig van hebben. Ze begint nog net niet te brullen maar haar gezicht spreekt boekdelen over angst en afkeer.
Marijn is iets minder populair, maar gisteren werd hij door een jong meisje uitgenodigd voor een wandeling langs het strand. Er werd met hem geshowd! Natuurlijk bleef mama wel op een hoorbare en veilige afstand, want hoe lief de thai ook zijn we vertrouwen niemand onze kinderen toe. Hij vond het wel leuk. Het was een prachtig gezicht, ons kleine mannetje hand in hand met het meisje, uitkijkend over de zee, ' pratend' over de zonsondergang.
Wat gaan we doen?
Vandaag voor het eerst een beetje gespeculeerd over het tweede deel van onze tijd hier, vanaf het moment dat we het vliegtuig nemen naar Chiang Mai (27ste). Vanuit Chiang Mai kunnen we gemakkelijk naar het olifantenziekenhuis en eventueel naar Laos. Maar we zouden Laos ook kunnen laten vallen ten gunste van Kanchanaburi, waar we de komst van Johan kunnen afwachten. Het olifantenziekenhuis is een must-see, dus dat gaat sowieso door. In feite ligt Azie nog open, want we kunnen net zo makkelijk voor ons visum bij Laos de grens over als bij Maleisie. En daar lokken ons behalve de fijne stad Melakka ook een herhalingsbezoek aan de Perhentians.
We dromen alvast, terwijl we hier steeds meer genieten van de helderblauwe zee en de idyllische baai.

6 Comments:

At maandag, januari 16, 2006 11:23:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hé hallo buurtjes. Alles kits dus bij jullie!!! Wel rustig hoor naast ons, we missen jullie nu al, vooral Jeroen noemt vaak Marijn en Romee!! Maar goed we hopen dat jullie het echt naar jullie zin hebben en maak er wat moois van en vooral terug komen zonder wallen!!!! Ben best wel een beetje jaloers hoor, jullie daar in het warme zonnetje, wij hier in het koude kikkerlandje, maar het weer is hier nu ook zonnig, best wel lekker hoor!!!!!

 
At maandag, januari 16, 2006 12:18:00 p.m., Anonymous baukje said...

Zucht..........

 
At dinsdag, januari 17, 2006 9:56:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi Alida en Steffan en kids!

Alles goed? Het klinkt in ieder geval allemaal fantastisch, lekker (of steeds beter) eten en een goed resort!! Rusten jullie al een beetje uit? Hopelijk slaapt Marijn al wat beter.

Hier in Veendam is alles goed. De back-toets in Selfservice doet het eindelijk!! Verder vertel ik niets over het werk, maar ik dacht dat je dit wel fijn vond om te weten!

Nou, we gaan weer aan het werk.

Veel plezier verder,

Groetjes Miriam

 
At dinsdag, januari 17, 2006 8:26:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo lieve kinderen.
Wat fijn om zo mee te genieten van jullie belevenissen. Thailand is natuurlijk ook ons het favoriete land, dat weten jullie. En daarom genieten we dubbel. De plaatsen waar jullie straks heen gaan, maar ook de gewoontes, de eettentjes, enz. -- het is of we er gisteren zijn geweest.
We bespeuren nauwelijks aanpassingsproblemen bij Romee en Marijn. En dat is toch wel een wonder, want voor hen moet het een echte shock zijn - zo van het vertrouwde huis in Winschoten naar een andere cultuur en een ander klimaat enz.
Fantastisch dat het allemaal zo gaat en petje af voor de dappere ouders, die dit allemaal aandurven. Jullie kindertjes worden er zeker niet minder van !!
Lieverds, geniet maar lekker. We lezen elke dag jullie webside.
Veel liefs van Mam en Pap.

 
At dinsdag, januari 17, 2006 8:41:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hoi lieve kindetjes,

We zien nog geen commentaar verschijnen op de webside, maar misschien lukt het morgen.
Veel plezier en kusjes.

Mam en Pap

 
At dinsdag, januari 17, 2006 10:24:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Heerlijk om alles te lezen!!!
Hier gaat alles ook lekker, het is intussen 35 graden, maar het kan ook zijn dat de kachel gewoon te hoog staat......
Dikke kus aan allemaal en hopelijk ga je Marijn niet uithuwelijken aan zijn vriendinnetje want we willen hem terug hoor!!!
Kus Edward, Linda en Jeffrey

 

Een reactie posten

<< Home