vrijdag, januari 20, 2006

Niks doen en plannen maken

De kinderen vermaken zich prima
We kunnen aan ze merken dat ze zich steeds beter voelen hier. Marijn slaapt inmiddels gewoon met zijn ogen dicht en Romee heeft eigenlijk helemaal nog geen problemen gehad met wat dan ook alhier.
Ze zijn allebei nog niet ziek geweest, en dat komt waarschijnlijk omdat ze hier allemaal goede slechte dingen mogen eten en drinken, zoals wittebrood, cola en chips (respectievelijk tegen diarree, infecties en vochtverlies..). Chips al om een uur of tien!!
Marijn zei, dat hij ' nooit meer naar winschoten wilde' .. maar later zei hij ' dat is maar een grapje mama!!
Hiep hier hoera Opa Ben
Denkend aan Winschoten en de huidige bewoner van ons stulpje: Hartelijk Gefeliciteerd Opa Ben met je 65 ste verjaardag. Hopelijk geen spuugtaferelen vanavond bij Arie en Silvester!.
Rust komt
We doen overdag zo'n beetje niets en dat blijkt de beste remedie tegen de stress van thuis. We voelen het nu echt over ons komen. We beginnen zelfs langzamer te lopen en maken ons nergens meer echt druk om, behalve natuurlijk om de kids.
Schrik van de golven
Zoals gisteren, toen marijn zowat verdween in een hoge golf die ons kleine mannetje compleet overspoelde.. ai. Hij was even water gaan halen in het ondiepe gedeelte, en hij zag die golf niet aankomen. Papa en mama schrokken zich helemaal rot, maar Marijn huilde enkel om zijn schelpje, die die boze golf had meegenomen...
Commotie op het strand
Gisteravond besloten we eens van de zonsondergang te genieten hier op ons ' eigen' strand. Foto's maken die de huidige screensaver van de thuispc overtreffen..Ineens stonden er allemaal mensen op het strand, een paar wilde gebaren te maken. Ze keken allemaal naar de grond. Een paar renden ineens weg, en toen weer terug. Steffan, met camera in de aanslag, ging er op af als een razende reporter :) Toen hij had gezien wat er aan de hand was riep hij Marijn, maar die piekerde er niet over om te gaan kijken.
Er was ineens een slang op het strand gekropen. Een ervaren thai daagde het beestje een beetje uit alvorens het met een zwier naar de kant te zwaaien. Ik had er niet echt fijne gedachten over, dat zo'n beest met een bijtgraag bekje (zo te zien op de foto's) zomaar ergens in het gras schuilt waar marijn en romee ook zouden kunnen lopen. Maar ja, we hebben onze gifverwijderaar in de bagage en als, dan!
Plannen voor zondag
We hebben vandaag een supertrip naar PhiPhi island geboekt voor 4000 baht.. wel duur maar we zitten in een superdeluxe speedboat, gaan langs de mooiste plekjes zo beloofde de touroperator ons en we hebben nog een lunch erbij. Over de kinderen wordt maximaal gewaakt en daarom beveelde ze ons juist dit bedrijf aan. Ze was sowieso goedkoper als de touroperator in het hotel die ons het liefste een private speedboat aan wou smeren voor 28.000 baht! Meer dan 500 euro.. humnpf.
We kunnen snorkelen daar waar Leonardo zijn voetjes heeft gewassen en de visjes voeren waar James Bond zonder oog voor natuurschoon per jetski voor zijn vijanden vluchtte.. Maar wij gaan natuurlijk wel voor die natuur, dat spreekt vanzelf :)
Marijn ontwikkelt zijn taal
Vandaag was wel het toppunt.. hij riep naar een paar Thai ' hallo armpies' .. omdat we hadden verteld dat wij toch zoveel rijker zijn dan de meeste mensen hier.
Verder moeten we hem wat remmen in zijn dominante speelgedrag..hij vertelt het liefst wat wij moeten spelen, hoe en wanneer, en doet geen moeite ons te vragen. Dus toen ik hem vertelde dat hij niet ' jullie moeten dat en dat spelen', moest zeggen maar juist ' zullen we dat en dat spelen', als een vraag, vroeg hij heel braaf even later ; mama zullen we dat en dat spelen?? Mijn vraag: wat is dat dan?

3 Comments:

At vrijdag, januari 20, 2006 11:11:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het beloofde vervolg klonk eigenlijk meer als het beloofde land.
Je voelt gewoon de ontspanning uit de lucht vallen.
Jemig lijkt me tof man zo'n speedboot. Tuurlijk gaan jullie wel voor de schoonheid van de natuur...
Hier is alles zoals altijd. Dagelijkse structuur, geen slangen in de tuin (Wel kippen van de buren)
Buiten druilerig en het waterbed wel op 28 graden.
Groetjes van Bert Tom en Erna

 
At zaterdag, januari 21, 2006 7:09:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

We genoten weer erg van jullie belevenissen. Wat fijn dat Romee en Marijn nu echte vakantiegangers beginnen te worden. En ook lekker bruin. Het kost jullie straks moeite om ze weer mee naar het koude Nederland te nemen. Want koud wordt het hier wel de komende week.
Vorige week kregen we tv beelden uit Rusland, waar mensen in een totaal bevroren huis zaten. Alleen je handen bij een gaspitje om jze wat op te warmen.
Intussen is de cv in Winschoten weer gemaakt. We kunnen we er volgende week dus weer tegen. Klaas Jonkheim heeft het weer geklaard. We dachten nog wel even terug aan jullie eerste ijskoude winter in Veelerveen.

De gerage is nu omgetoverd tot leefruimte en we zijn aan het schilderen en behangen.
Intussen worden er ook al wat plannetjes gemaakt voor de inrichting van het nieuwe huis. We denken dat de Kringloopwinkel nog wel een keertje langs moet komen om alle overtollige dingen mee te nemen.

Mama moet vaak optreden met het koor. Ze vindt het erg leuk om te doen. Volgende week ga ik maar een keertje mee.

Heel veel liefs en kusjes voor jullie allemaal.
Mam en pap.

 
At zaterdag, januari 21, 2006 11:24:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

hallo Steffan Alida Marijn en Romee
ook hier in zeist word jullie reis op de voet gevolgd en ik mag wel zeggen ik geniet met volle teugen.
Alleen als je nog nooit in azie bent geweest vraag je jezelf af wat is nu een songtaew ik neem aan dat het drijft maar hoe... ik heb geen flauw idee.
Misschien kun je af en toe wat van zulk soort termen toelichten voor de leken onder ons.
of ben ik nu zo dom
maar het neemt niet weg dat zodra ik morgen de computer opstart als eerste kijk naar jullie verslag.
dus nog heel veel plezier en blijf zo schrijven.
by the way.....wanneer komen er wat foto's bij de verslagen
groetjes enny en wim

 

Een reactie posten

<< Home