donderdag, februari 02, 2006

Hitte aan de River Kwai

Hi! no speed.
Hallo allemaal, even een ander bericht dan jullie gewend zijn, vanwege het heeeeeel slome internet alhier! Dus helaas geen foto's.
Het was met het dagje wel, gisteren! Al vroeg op om ingepakt en al naar de Immigration te gaan, vlakbij het vliegveld van Chiang Mai (wat lijkt dat alweer lang geleden..). Geen succes bij dit kantoor. We moesten toch in totaal 8000 baht betalen voor verlenging van het visum voor 10 dagen en we moesten daarbij pasfoto's inleveren van ons en de kinderen, en dat in tweevoud. Laat dus maar lekker zitten, we laten het waarschijnlijk op boetes aankomen en dan moeten we 4000 baht betalen en niemand vraagt dan nog om foto's (betalen en hup, het land uit, stelletje illegalen!!)
De vijfde vlucht
Daarna vliegen van Chiang Mai naar Bangkok. Ging weer comfortabel, nu voor het eerst met een soort thaise easy-jet, ' one two go' . Beviel heel goed, we kregen zelfs nootjes en drinken. Romee en Marijn zien het karretje nu als eerste en klappen gelijk al heel enthousiast hun tafeltjes naar beneden!
Op Bangkok weer die hitte, als een wapperende handdoek in de sauna... We zouden daar in de terminal van international arrivals op Johan wachten. Een op zich kleine hal met maar 1 restaurant. Niet te missen toch? Maar mijn voorgevoel kwam uit: Johan was in geen velden op wegen te bekennen. Een terrible feeling of deja vu bekroop me wel, van die keer toen ik hem kwam halen van het vliegveld en ik ook 3 uur gewacht had.
Kansjana Boeri??
Maar gelukkig verscheen na 1,5 uur ineens zijn hoofd in mijn gezichtsveld. Joepie daar was ie!! Bleek er nog een terminal te zijn met international arrivals, waar wij in ieder geval nog nooit geland zijn maar Johan elke keer!!
Afijn na een paar fijne kippen te hebben gegeten van de KFC als feestmaal, moesten we toch maken dat we een taxi naar de busterminal kregen, om daar een bus te nemen naar Kanchanaburi.
Bij de taxistand werd ons door een koppelbaas echter gevraagd of we niet een rechtstreekse taxi naar Kanchanaburi wilden voor 1500 baht. Een afstand van ongeveer 2,5 uur, voor 30 euro! Okee, duurder dan de bus, maar toch heel comfortabel met verreisde kinderen die toch rond 8 uur echt wel in bed moeten liggen.
De chauffeur zelf was helemaal verbaasd toen we zeiden " Kanchanaburi" .. hij herhaalde echt een paar keer met grote ogen van ongeloof 'Kansjana... Boeri????" . Ja hoor, 1500 baht, rijden maar!!
Ploy guesthouse, open air shower
We hadden een kamer geboekt in Ploy Guesthouse. Schone kamers met een open air shower in een tropical garden, stond er in de Lonely Planet. Nou dat leek mij wel wat. Het is inderdaad echt prachtig, de kamers zijn thais ingericht waarbij een dik matras op een soort podium ligt, en erbij lage tafeltjes. De open air shower in een kleine privetuin bij de kamer is een ervaring op zich. 1 nadeel: als je savonds het licht aan doet heb je wel je kamer vol met muggen.. ai.
Heet heet heet
Kanchanaburi is herkenbaar warm en plakkerig, echt een stuk heter dan Chiang Mai. Een stuk lopen is er hier echt niet bij, en fietsen..nee dat doe ik hier nooit meer..We zijn vandaag met de songtaew naar de Brug over de River Kwai gegaan, daar wat gegeten en gedronken en onze voorraad nep-rolexen aangevuld ;)
Vanmiddag ons naar een superdeluxe resort laten brengen waar we in een werkelijk geweldig zwembad konden dobberen. De kinderen hadden het enorm naar hun zin. We wilden wel een kamer boeken in dat resort, voor 2 nachten, om even decadent te doen, maar ze zaten helemaal vol.
Dubio
We bekijken op dit moment of we hier langer blijven of dat we toch richting een eiland gaan. Kanchanaburi is mooi en we hebben hier nog zoveel dingen niet gezien (ondanks dat dit voor mij mijn derde bezoek is), maar toch hebben we niet echt het idee dat hier veel vertier voor de kinderen is. Ze houden zich goed, zeggen ' khap khun krap' (dankjewel), ' senkjoeoeoe' (romee) en ' sawasdie krap' en eten allerlei nieuwe gerechten. Romee is van haar diarree af gelukkig, was niet zo heftig overigens maar toch. En we smeren ze natuurlijk heel goed in.
Pay for a picture
We hebben onderhand wel wat handelsideeen opgedaan hier. We zetten Romee of Marijn gewoon ergens neer en wachten tot er mensen komen om hen op te pakken of op de foto te nemen. 1 kind op foto 100 baht, 2 kost je dan 200 baht. Als wij een foto maken van die mensen met beide kinderen, ja dat is wel de topper, daarvoor gaan we gewoon 500 baht vragen! Wegwezen!!
Vandaag kwam er een hele groep japanners om Romee heen staan en de een na de ander moest met haar op de foto. Echt heel ergerlijk. We weten ook niet wat we moeten zeggen. Het is natuurlijk geweldig dat ze haar allemaal zo mooi vinden, en Marijn trouwens ook, maar ze stelt het zelf niet echt op prijs.
Uncle Jo
De kinderen vinden het geweldig dat Johan er is. Marijn wilde echt niet zonder hem naar Kanchanaburi, hij raakte al helemaal in paniek. We zitten savonds al lekker aan de Singha en maken plannen voor Azie. Heerlijk.

Tot later allemaal, bedankt voor de berichtjes. Jullie weten niet half hoe hoog we hier van onze stoel springen als er weer ' comments' te ' moderaten' zijn!!!!
1 vonden we heel bijzonder, en dat was van de klas van Marijn. Geweldig dat jullie zo meeleven en geweldig Dirkje en Ellen, dat jullie de kinderen zo bij Marijn houden! Hij glimt van trots als we het berichtje navertellen.
Waarvandaan het volgende berichtje zal komen is voor ons en een ieder even afwachten.
Naschrift
Sorry jongens voor alle spelfouten, hopelijk zijn ze er nu uit. We hebben besloten dat we naar Ko Lanta gaan. Dat is een redelijk ontwikkeld maar toch rustig eiland waar je heerlijk kunt snorkelen en nog belangrijker: luieren.
Maandag vliegen we vanuit Bangkok naar Krabi en waarschijnlijk komen we dinsdag dan op Ko Lanta aan. Het eiland is overigens erg beschadigd door de tsunami volgens de Lonely Planet, we zijn benieuwd wat we aantreffen.
Misschien overmorgen nog een kans hier om foto's op de site te zetten. Later!

2 Comments:

At donderdag, februari 02, 2006 7:22:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo daar aan de andere kant van de wereld!!
Nou wij vinden het net zo leuk om de berichtjes van jullie te lezen hoor. Ook hier, elke dag achter de computer en JAAA er staat weer een verslagje bij JIPPIE!!
Wat kan je toch veel beleven he in 6 weken tijd!! Dat doen wij hier ook , maar dat .... wil je niet weten!
Helemaal top natuurlijk dat Johan er nu ook is, gezellig toch. Doe hem de hartelijke groeten van ons!!
Die arme Marijn en Romee, die kunnen wel de vakantie terugverdienen, maar ik kan bijna de beteuterde koppies voor me zien, vooral Romee kan natuurlijk zo lekker hulpeloos kijken... En Marijn laat het allemaal maar gebeuren aah.
Geef die lieverds een dikke kus van ons en een knuffel voor julie!!
Linda en de rest

 
At vrijdag, februari 03, 2006 8:38:00 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ik zit nu pas voor het eerst op je site mee te lezen en heb bewondering voor jullie hoe je het volhoudt met twee kinderen in die hitte cq drukte. Wij vinden een dag rijden naar Frankrijk al heel wat...!
Geniet er maar lekker van, voor je het weet is de reis niets meer dan een herinnering.

Groetjes vanuit een fris Zwolle,

Roelof

 

Een reactie posten

<< Home